Orbán, András (2014) A deinking présanyag minőségi vizsgálata. BA/BSc, Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar (2013-tól 2021.06.30-ig: Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar).
PDF
Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatomban a Hartmann Hungary kft. által előállított és használt deinking présanyag minőségi változásait vizsgáltam. Ez azért fontos mert kérdéses, hogy a présanyag mennyi ideig tárolható el minőségi romlás nélkül. A vizsgálatok kimutatták, hogy az 5. hetes időtartalomnál már látható minőségi romlás, elsősorban a szilárdsági tulajdonságokban. Az őrlésfok vizsgálat arra mutatott rá, hogy a régi présanyag nehezen víztelenedik, aminek feltételezhetően a cellulóz módosulása az oka. Ezért a formázógépen a gyártás nem lesz egyenletes, a minőség változó. Mivel a cellulóz, mint alapanyag módosul a hajlító szilárdság lecsökken a készterméknél. Javaslatom a cég felé az, hogy a készterméknél (tojásdoboznál) mérjék a hajlítási merevséget. A nyomtatásnál hiba lehet, kiküszöbölhető lenne egy előzetes vizsgálattal. Javasolom még, hogy az 5. hetes időtartamot lehetőség szerint csökkenteni. A csökkentéssel a minőség javulni fog.
Intézmény
Nyugat-magyarországi Egyetem
Kar
Tanszékcsoport/intézet
x - ARCHIV SKK - Faalapú Termékek és Technológiák Intézete (megszűnt: 2021.06.30.)
Szak
NEM RÉSZLETEZETT
Témavezető(k)
Mű típusa: | Szakdolgozat |
---|---|
Felhasználói azonosító szám (ID): | Péter Berényi |
Dátum: | 14 Szep 2015 15:53 |
Utolsó módosítás: | 14 Szep 2015 15:53 |
URI: | http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/911 |
Actions (login required)
Tétel nézet |