Ételintolerancia kutatás - glutén és laktózérzékenység

Simon, Beatrix (2021) Ételintolerancia kutatás - glutén és laktózérzékenység. BA/BSc, Benedek Elek Pedagógiai Kar.

[thumbnail of Simon Beatrix Ételintolerancia kutatás szakdolgozat Pdf.pdf] PDF
Simon Beatrix Ételintolerancia kutatás szakdolgozat Pdf.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (761kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatommal az ételintoleranciával foglalkoztam, azon belül a glutén és laktózérzékenységgel. A soproni óvodákban szerettem volna felmérni azt, hogy mennyire felkészültek az ilyen betegségekkel küzdő gyermekek fogadására. A szakirodalmi háttér leírását követően a kutatási eredményeim azt bizonyították, hogy jól felkészültek a vizsgált óvodák ezen gyermekek fogadására. AZ étkeztetésüket a betegségüknek megfelelően tudják biztosítani számukra a Soproni Rehabilitációs Gyógyközpontból, valamint a Soproni Kórházból. A hipotéziseimet be tudtam igazolni. Az óvodákban kevés ilyen gyermek jár, átlagosan 5-7 fő/ óvoda. Az óvodapedagógusok akik a kérdőíveket kitöltötték, elég felkészültek a témát illetően. Nagy többségük tudja, hogy mit ehetnek és mit nem ezek a gyermekek. A következtetéseket a teljesség igénye nélkül vontam le, kivetítve Sopron óvodáira az eredményeket.

Magyar cím

Ételintolerancia kutatás - glutén és laktózérzékenység

Intézmény

Soproni Egyetem

Kar

Benedek Elek Pedagógiai Kar

Tanszékcsoport/intézet

BPK - Neveléstudományi és Pszichológiai Intézet

Szak

BPK - Óvodapedagógus (BA)

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kovács, Gábor
egyetemi docens, PhD

Mű típusa: Szakdolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Beatrix Simon
Dátum: 02 Nov 2021 14:05
Utolsó módosítás: 12 Szep 2023 11:22
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/7582

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet