Merkó, Patírcia (2021) Az óvodai és családi étkezés az egészséges életmód tükrében. BA/BSc, Benedek Elek Pedagógiai Kar.
PDF
Szakdolgozat 2021.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg Download (690kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban az egészséges életmód témakörében vizsgálódtam családi és intézményes keretek között. Úgy gondolom, hogy manapság nagy szerepe van az intézményes étkeztetésnek a gyermekek életében. Az menzák megreformálására az elmúlt néhány évben több jogszabály és projekt került kidolgozásra. Kutatásomban arra szerettem volna választ kapni, hogy a szülők mennyire figyelnek oda saját és ezáltal gyermekük egészséges étkezésére, illetve milyen véleményeket alkotnak az óvodában kínált ételekről. Szakdolgozatomban kutattam azt is, hogy van e különbség a szülők pozitív véleménye és aközött, hogy az óvoda saját konyhával vagy nem saját konyhával rendelkezik. Az adatok gyűjtéséhez az írásbeli kikérdezést választottam. A felvetett öt hipotézisem közül, három beigazolódott.
Magyar cím
Az óvodai és családi étkezés az egészséges életmód tükrében
Angol cím
Kindergarten and family eating habits in light of a healthy lifestyle
Intézmény
Soproni Egyetem
Kar
Tanszékcsoport/intézet
BPK - Művészeti és Sporttudományi Intézet
Szak
Témavezető(k)
Mű típusa: | Szakdolgozat |
---|---|
Felhasználói azonosító szám (ID): | Patrícia Merkó |
Dátum: | 01 Júl 2021 10:42 |
Utolsó módosítás: | 18 Szep 2023 10:35 |
URI: | http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/7489 |
Actions (login required)
Tétel nézet |