Iszak, Balázs (2018) A Schott Hungary Kft. termelés előkészítési folyamatának optimalizálása. BA/BSc, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar).
PDF
KBAL-18_18.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg. Embargo lejáratának dátuma: 2033 Download (3MB) |
Absztrakt (kivonat)
Manapság a szűkülő erőforrások következménye, hogy a vállalatok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek stratégiai és operatív folyamataik kitisztítására, optimalizálására. Rendkívül fontos, hogy kiemelten kezeljék a folyamatelemzést és -fejlesztést, hisz így a már meglévő erőforrások mellett jelentős hatékonyság, illetve termelékenység növekedést érhetnek el. A SCHOTT Hungary Kft. termelés előkészítési folyamatainak optimalizálása nem csak a szakdolgozatom címe, hanem a SCHOTT management által meghatározott éves vállalati lean projekt is. A projekt azért indult, mert a termelés előkészítési folyamatok jelenleg nagyrészt ad-hoc módon működnek. Három ember foglalkozik vele, de mind három ember máshogy végzi el a munkát, más lépésekben halad. Alapvetően ennek nincs ráhatása a termelés produktivitására, mert az operatív feladatokat mindhárom esetben elvégzik, viszont a háttérben a befektetett energia jelentősen eltér egymástól, sok esetben kárba vész. A projekt célja, hogy gondos, precíz folyamatelemzést követően, standard munkafolyamatok jöjjenek létre. Legyenek leírt munkautasítások, stabil, optimális folyamatok hogy később lehetőség legyen a folyamatok kontrollálására, eredményességének vizsgálatára, mérőszámok, mutatószámok létrehozására. A feladatom az volt, hogy a meglévő munkafolyamatokat elemezzem, javaslatokat tegyek a folyamatok átszervezésére, megszüntetésére, kombinálásra, majd az új folyamatot bevezessem. A módszerben hogy miként hajtom végre és koordinálom a projektet szabad kezet kaptam, ugyanakkor javaslatot is, hogy eszközként használjam a TWI módszert (Training within Industry).
Magyar cím
A Schott Hungary Kft. termelés előkészítési folyamatának optimalizálása
Angol cím
Production preparation process optimasition of Schott Hungary Kft.
Intézmény
Nyugat-magyarországi Egyetem
Kar
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar)
Tanszékcsoport/intézet
x - ARCHIV KTK - Üzleti Tudományok Intézet (megszűnt: 2021.06.30.)
Szak
LKK - Gazdálkodási és menedzsment alapszak (BA)
Témavezető(k)
Helyi kari azonosító
KBAL-18/18
Mű típusa: | Szakdolgozat |
---|---|
Felhasználói azonosító szám (ID): | Balázs Iszak |
Dátum: | 04 Dec 2018 14:15 |
Utolsó módosítás: | 04 Dec 2018 14:15 |
URI: | http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/4541 |
Actions (login required)
Tétel nézet |