Mátis, Petra (2018) Vendégpanasz És Konfliktuskezelés Gyakorlata A Hotel Caramellben. Egyéb, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar).
PDF
KFON-18_28.pdf.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Gyakorlatomat a Büki Caramell Premium Resort****Superior szállodában töltöttem. Munkám során olyan feladatokat végeztem, amelyek nagyrészt a vendégtérben zajlottak, nap, mint nap emberekkel foglalkoztam. Számos alkalommal találkoztam különféle ven-dégpanaszokkal, reklamációkkal és kerültem konfliktushelyzetbe, amit a megfelelő módon kezelni kellett. Ezek a szituációk rávilágítottak arra, hogy mennyire fontos a panaszkezelés megfelelő kivitelezése. Ez az egyik oka, hogy témámként a vendégpanasz és konfliktuske-zelést választottam, illetve a másik, hogy korábbi gyakorlati munkahelyeim is vendéglátó egységek, szállodák voltak. Fontosnak tartom ezt a témát elemezni és minél több következ-tetést levonni belőle, hiszen a szolgáltatást nyújtó egységek a vendégekből élnek. A dolgozatom célja, hogy minél átfogóbb képet mutassak be a megfelelő szakiroda-lom és gyakorlati tapasztalatok alapján a választott témáról. Összegyűjtöttem konfliktuske-zelésről és panaszkezelésről szóló általános tudnivalókat. Az elemzést a pszichológiai elem-zésekkel és filozófusok meghatározásaival, szemléletével egészítettem ki. Mindezek után rátértem a fent említett anyag gyakorlatba történő átültetésére. Leírtam, hogy a mindenna-pokban mik az általános tendenciák, hogyan történik a panaszok kezelése, valamint a ven-dégtípusokra is kitértem. Ezek mellé egy mélyinterjút készítettem a szálloda Front Office Managerével, a gyakorlatias megközelítés és szemléletmód miatt, valamint a szálloda kér-dőívéből is egy elemzést csináltam. Véleményem szerint nagyon sokat számít, ha a szak-emberek tisztában vannak ezzel a témával, hiszen nagyon sok múlhat a sikeres panaszkeze-lésen. A vendégnek rengeteg lehetősége van negatív véleményét megosztani, ami, a poten-ciális vendégeket elbizonytalaníthatja, abban hogy szállodánkat válasszák. A konfliktus-helyzetek megelőzése a megfelelő működéssel, szakemberek alkalmazásával sikerülhet.
Magyar cím
Vendégpanasz És Konfliktuskezelés Gyakorlata A Hotel Caramellben
Angol cím
Guest Complaint And Conflict Management In The Hotel Caramell
Intézmény
Nyugat-magyarországi Egyetem
Kar
Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar)
Tanszékcsoport/intézet
x - ARCHIV KTK - Nemzetközi és Regionális Gazdaságtani Intézet (megszűnt: 2021.06.30.)
Szak
LKK - Turizmus–vendéglátás felsőoktatási szakképzés (FOKSZ)
Témavezető(k)
Helyi kari azonosító
KFON-18/28
Mű típusa: | Záródolgozat |
---|---|
Felhasználói azonosító szám (ID): | Petra Mátis |
Dátum: | 28 Máj 2018 10:15 |
Utolsó módosítás: | 21 Feb 2023 12:54 |
URI: | http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/4413 |
Actions (login required)
Tétel nézet |