Simon, Beatrix (2021) Ételintolerancia kutatás - glutén és laktózérzékenység. BA/BSc, Benedek Elek Pedagógiai Kar.
PDF
Simon Beatrix Ételintolerancia kutatás szakdolgozat Pdf.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg Download (761kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatommal az ételintoleranciával foglalkoztam, azon belül a glutén és laktózérzékenységgel. A soproni óvodákban szerettem volna felmérni azt, hogy mennyire felkészültek az ilyen betegségekkel küzdő gyermekek fogadására. A szakirodalmi háttér leírását követően a kutatási eredményeim azt bizonyították, hogy jól felkészültek a vizsgált óvodák ezen gyermekek fogadására. AZ étkeztetésüket a betegségüknek megfelelően tudják biztosítani számukra a Soproni Rehabilitációs Gyógyközpontból, valamint a Soproni Kórházból. A hipotéziseimet be tudtam igazolni. Az óvodákban kevés ilyen gyermek jár, átlagosan 5-7 fő/ óvoda. Az óvodapedagógusok akik a kérdőíveket kitöltötték, elég felkészültek a témát illetően. Nagy többségük tudja, hogy mit ehetnek és mit nem ezek a gyermekek. A következtetéseket a teljesség igénye nélkül vontam le, kivetítve Sopron óvodáira az eredményeket.
Magyar cím
Ételintolerancia kutatás - glutén és laktózérzékenység
Intézmény
Soproni Egyetem
Kar
Tanszékcsoport/intézet
BPK - Neveléstudományi és Pszichológiai Intézet
Szak
Témavezető(k)
Mű típusa: | Szakdolgozat |
---|---|
Felhasználói azonosító szám (ID): | Beatrix Simon |
Dátum: | 02 Nov 2021 14:05 |
Utolsó módosítás: | 12 Szep 2023 11:22 |
URI: | http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/7582 |
Actions (login required)
Tétel nézet |