Az óvodai és családi étkezés az egészséges életmód tükrében

Merkó, Patírcia (2021) Az óvodai és családi étkezés az egészséges életmód tükrében. BA/BSc, Benedek Elek Pedagógiai Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat 2021.pdf] PDF
Szakdolgozat 2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (690kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban az egészséges életmód témakörében vizsgálódtam családi és intézményes keretek között. Úgy gondolom, hogy manapság nagy szerepe van az intézményes étkeztetésnek a gyermekek életében. Az menzák megreformálására az elmúlt néhány évben több jogszabály és projekt került kidolgozásra. Kutatásomban arra szerettem volna választ kapni, hogy a szülők mennyire figyelnek oda saját és ezáltal gyermekük egészséges étkezésére, illetve milyen véleményeket alkotnak az óvodában kínált ételekről. Szakdolgozatomban kutattam azt is, hogy van e különbség a szülők pozitív véleménye és aközött, hogy az óvoda saját konyhával vagy nem saját konyhával rendelkezik. Az adatok gyűjtéséhez az írásbeli kikérdezést választottam. A felvetett öt hipotézisem közül, három beigazolódott.

Magyar cím

Az óvodai és családi étkezés az egészséges életmód tükrében

Angol cím

Kindergarten and family eating habits in light of a healthy lifestyle

Intézmény

Soproni Egyetem

Kar

Benedek Elek Pedagógiai Kar

Tanszékcsoport/intézet

BPK - Művészeti és Sporttudományi Intézet

Szak

BPK - Óvodapedagógus (BA)

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Simonné Kajtár, Gabriella
mestertanár
Baloghné Bakk, Adrienn
egyetemi docens

Mű típusa: Szakdolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Patrícia Merkó
Dátum: 01 Júl 2021 10:42
Utolsó módosítás: 18 Szep 2023 10:35
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/7489

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet