Vendégpanasz És Konfliktuskezelés Gyakorlata A Hotel Caramellben

Mátis, Petra (2018) Vendégpanasz És Konfliktuskezelés Gyakorlata A Hotel Caramellben. Egyéb, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar).

[thumbnail of KFON-18_28.pdf.pdf] PDF
KFON-18_28.pdf.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Gyakorlatomat a Büki Caramell Premium Resort****Superior szállodában töltöttem. Munkám során olyan feladatokat végeztem, amelyek nagyrészt a vendégtérben zajlottak, nap, mint nap emberekkel foglalkoztam. Számos alkalommal találkoztam különféle ven-dégpanaszokkal, reklamációkkal és kerültem konfliktushelyzetbe, amit a megfelelő módon kezelni kellett. Ezek a szituációk rávilágítottak arra, hogy mennyire fontos a panaszkezelés megfelelő kivitelezése. Ez az egyik oka, hogy témámként a vendégpanasz és konfliktuske-zelést választottam, illetve a másik, hogy korábbi gyakorlati munkahelyeim is vendéglátó egységek, szállodák voltak. Fontosnak tartom ezt a témát elemezni és minél több következ-tetést levonni belőle, hiszen a szolgáltatást nyújtó egységek a vendégekből élnek. A dolgozatom célja, hogy minél átfogóbb képet mutassak be a megfelelő szakiroda-lom és gyakorlati tapasztalatok alapján a választott témáról. Összegyűjtöttem konfliktuske-zelésről és panaszkezelésről szóló általános tudnivalókat. Az elemzést a pszichológiai elem-zésekkel és filozófusok meghatározásaival, szemléletével egészítettem ki. Mindezek után rátértem a fent említett anyag gyakorlatba történő átültetésére. Leírtam, hogy a mindenna-pokban mik az általános tendenciák, hogyan történik a panaszok kezelése, valamint a ven-dégtípusokra is kitértem. Ezek mellé egy mélyinterjút készítettem a szálloda Front Office Managerével, a gyakorlatias megközelítés és szemléletmód miatt, valamint a szálloda kér-dőívéből is egy elemzést csináltam. Véleményem szerint nagyon sokat számít, ha a szak-emberek tisztában vannak ezzel a témával, hiszen nagyon sok múlhat a sikeres panaszkeze-lésen. A vendégnek rengeteg lehetősége van negatív véleményét megosztani, ami, a poten-ciális vendégeket elbizonytalaníthatja, abban hogy szállodánkat válasszák. A konfliktus-helyzetek megelőzése a megfelelő működéssel, szakemberek alkalmazásával sikerülhet.

Magyar cím

Vendégpanasz És Konfliktuskezelés Gyakorlata A Hotel Caramellben

Angol cím

Guest Complaint And Conflict Management In The Hotel Caramell

Intézmény

Nyugat-magyarországi Egyetem

Kar

Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar)

Tanszékcsoport/intézet

x - ARCHIV KTK - Nemzetközi és Regionális Gazdaságtani Intézet (megszűnt: 2021.06.30.)

Szak

LKK - Turizmus–vendéglátás felsőoktatási szakképzés (FOKSZ)

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Babos, Marietta
egyetemi docens

Helyi kari azonosító

KFON-18/28

Mű típusa: Záródolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Petra Mátis
Dátum: 28 Máj 2018 10:15
Utolsó módosítás: 21 Feb 2023 12:54
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/4413

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet