Skrapits, Alexandra (2025) Az ételallergia és az ételintolerancia, valamint a közösségi étkeztetés az óvodában. BA/BSc, Benedek Elek Pedagógiai Kar.
![]() |
PDF
Szakdolgozat_Skrapits Alexandra_W2NSMH.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom középpontjában az ételallergiák és ételintoleranciák óvodai közösségben való kezelése áll. A téma személyes jelentőséggel bír számomra, mivel gyermekkoromban cöliákiát diagnosztizáltak nálam. Az életmódváltás kihívásai és a közétkeztetéshez való alkalmazkodás tapasztalatai motiválták választásomat. Célom, hogy bemutassam a leggyakoribb ételérzékenységek jellemzőit, azok egészségügyi következményeit, valamint az óvodai intézmények feladatait ezen gyermekek biztonságos étkeztetése érdekében. Kitérek a keresztszennyeződés megelőzésére, a diétás étkeztetés megszervezésének lehetőségeire, és a jogszabályi háttérre. Kutatásom során óvodapedagógusok és szülők tapasztalatait gyűjtöm össze, hogy átfogó képet kapjak az óvodai étkeztetés jelenlegi gyakorlatáról és annak fejlesztési irányairól.
Magyar cím
Az ételallergia és az ételintolerancia, valamint a közösségi étkeztetés az óvodában
Angol cím
Food Allergies, Food Intolerance, and the Kindergarten Meal Program
Intézmény
Soproni Egyetem
Kar
Tanszékcsoport/intézet
BPK - Művészeti és Sporttudományi Intézet
Szak
Témavezető(k)
Mű típusa: | Szakdolgozat |
---|---|
Felhasználói azonosító szám (ID): | Alexandra Skrapits |
Dátum: | 15 Júl 2025 05:36 |
Utolsó módosítás: | 15 Júl 2025 05:36 |
URI: | http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/14947 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |