Fogyasztói szokások vizsgálata a mezőtúri Nemzeti Szálloda életében

Varga, Judit (2024) Fogyasztói szokások vizsgálata a mezőtúri Nemzeti Szálloda életében. BA/BSc, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar).

[thumbnail of KBAN-24_16.pdf] PDF
KBAN-24_16.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Az Egyetem által előírt két féléves gyakorlatomat a mezőtúri Nemzeti Szálloda és Borostyán Étteremben töltöttem. Már az első félév során egy összeszokott, jól működő, barátságos csapatot ismerhettem meg, akik mind-mind nagy tapasztalattal rendelkeznek a saját területükön. Miután megismerkedtem a Szálloda és a Borostyán Étterem működésével is, mint már előttem mások is, megállapítottam, hogy számos fejlesztési lehetőség rejlik ebben a komplexumban. A szakdolgozat irányának meghatározásakor az Étterem ételkínálatának fejlesztését választottam a fogyasztók igényei alapján. A szakdolgozatomban Mezőtúr városának rövid ismertetése után, át is térek a Nemzeti Szálloda bemutatására, ezután pedig a koronavírus óta megfigyelt fogyasztói szokásokat és trendeket vázolom fel, amik befolyással bírnak a komplexum esetében is. Ezek után, bemutatom a rendezvényeket, melyek kapcsán a Borostyán Éttermet választják a fogyasztók. Majd a témám pontos helyszínét, a Borostyán Éttermet igyekszem szemlélteti a kellő alapossággal, illetve betekintést nyújtok a vendéglátó egység által kínált ételkínálatba is. A kutatásomhoz kétféle kutatási módszertant választottam. Ezek közül az egyik egy szakmai mélyinterjú volt, melyet a Borostyán Étterem főszakácsával folytattam le. A másik pedig egy kvantitatív kérdőíves felmérés keretein belül zajlott le. A kérdőív kapcsán kétféle kérdőívet állítottam össze, egyet a helyben fogyasztó, egyet pedig a kiszállításra vagy elvitelre kért rendelők számára. A kutatásomhoz felállított hipotéziseim megválaszolásához, illetve a kínálati elemekkel kapcsolatban igyekeztem megfogalmazni olyan kérdéseket, amiket a kérdőíves kutatásomban fel tudtam használni. Ezenkívül, több szabadszöveges kérdést is tettem a kérdőívbe, melyben a vendégek véleményét, észrevételét és ötleteit szerettem volna felmérni. A kapott eredményekkel az Étteremben dolgozó személyzet számára szerettem volna segítséget nyújtani. A kutatásom lezárásaként, az általam tapasztalt és az ott dolgozók véleménye alapján javaslatokat fogalmaztam meg, a különböző területekre, melyeket a szakdolgozatom során érintek.

Magyar cím

Fogyasztói szokások vizsgálata a mezőtúri Nemzeti Szálloda életében

Angol cím

Study of consumer habits in the life of the Nemzeti Szálloda in Mezőtúr

Intézmény

Soproni Egyetem

Kar

Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar)

Tanszékcsoport/intézet

LKK - Ökológiai Gazdaságtan Intézet

Szak

LKK - Turizmus-vendéglátás alapszak (BA)

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Tóth, Dr. Tímea Zsófia
tanársegéd

Helyi kari azonosító

KBAN-24/16

Mű típusa: Szakdolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Judit Varga
Dátum: 27 Jún 2024 09:17
Utolsó módosítás: 27 Jún 2024 09:17
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/13250

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet