Happy wingz - egészségtudatosabb csirkés étterem arculatterve

Varga, Alíz (2024) Happy wingz - egészségtudatosabb csirkés étterem arculatterve. BA/BSc, Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar (2013-tól 2021.06.30-ig: Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar).

[thumbnail of FMK-59-2024-SZ.pdf] PDF
FMK-59-2024-SZ.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (21MB)

Absztrakt (kivonat)

Diplomamunkám egy egészséges alternatívákra épülő gyorsétterem vizuális kommunikációja. Tervemben a gyorsétterem indoor és outdoor kialakítását, hirdetések és a social media felületeket mutatom be. Azért választottam ezt a témát, hogy új színt vigyek a gyorséttermek megítélésébe. Szertettem volna egy alternatív utat találni arra, ahol nem kell elutasítani a gyorséttermi ételt. Mindezek mellett fontosnak tartottam a mai világ által egyre fontosabbá vált elveket beleépíteni egy gyorsétterem koncepciójába. Környezettudatos, fenntartható kialakításával és környezetbarát csomagolóanyagokkal dolgozó vendéglátóhely megalkotását szerettem volna elérni. Célom lett egy vidám, fiatalos környezet kialakítása, ahol a retró amerikai gyorséttermek hangulata találkozik a mai letisztult környezettel. Ezzel bemutatva azt, hogy a két stílus jól kiegészíti egymást, s megfér egymás mellett. A megtervezés kezdetén fontosnak tartottam, a célközönség kitalálását. Szakdolgozatomban kifejtettem, hogy miért fontos ennek a kijelölése. A fiatal generációt céloztam meg fő fogyasztóknak. Mindezeket kérdőíves kutatásaim is alátámasztották. Ehhez igazodva alakítottam ki az egész koncepciómat. Egy olyan gyorsétteremi arculat megtervezése volt a célom, mellyel minden a gyorséttermekkel kapcsolatos negatív vélemény és érzés megszüntethető. Célom volt továbbá, hogy az étterem kialakításának és működtetésének már korábban ismertetett szempontjait és gasztronómiai koncepcióját megismerve a fogyasztók és a leendő vendégek a megtapasztalt gasztronómiai élményekkel együtt és egyszerre azonosítsák azt a vizuális élményt, mely a hely külső és belső megjelenésében fogadja őket és a használat közben is tájékoztatást nyújt számukra az ízek világában. Ezt a vizuális élményt elraktározva s a későbbiekben ezzel találkozva – bármilyen hirdetési, vagy egyéb felületen – részükre és környezetük számára is a pozitív élmény kerülhet felidézésre. Megnövekedhet a hely értéke, a vizuális kommunikáció terjedhet, s egyre nagyobb célközönséget érhet el.

Magyar cím

Happy wingz - egészségtudatosabb csirkés étterem arculatterve

Angol cím

Happy wingz - health conscius chicken restaurant branding

Intézmény

Soproni Egyetem

Kar

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar (2013-tól 2021.06.30-ig: Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar)

Tanszékcsoport/intézet

FMK (volt SKK) - Alkalmazott Művészeti Intézet

Szak

NEM RÉSZLETEZETT

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Rosta, Péter
művésztanár, Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar Kreatívipari Intézet

Helyi kari azonosító

FMK-59-2024-SZ

Mű típusa: Szakdolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Alíz Varga
Dátum: 23 Máj 2024 05:29
Utolsó módosítás: 23 Máj 2024 05:29
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/13030

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet