BPW-Hungária Kft agrár futóműveket és futómű rendszereket gyártó részleg festőüzemének vizsgálata, hatékonyság és festékfelhasználás szempontjából

Bolla Tamás, (2015) BPW-Hungária Kft agrár futóműveket és futómű rendszereket gyártó részleg festőüzemének vizsgálata, hatékonyság és festékfelhasználás szempontjából. BA/BSc, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar.

[img] PDF
SZAKDOLGOZAT_BOLLA_TAMÁS.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (2768Kb)

Abstract

Szakdolgozatomban bemutattam egy nagyméretű, komplex festő sort, kiemelve egy komoly, de a közbeiktatott megfelelő technológiával orvosolható hibáját. Azáltal, hogy a konvejor függesztékek a megfelelő tisztítási eljáráson átesnek, így javul az elektrosztatikus festőrendszer hatékonysága, a sztatikus vonzás nagyobb erőt képes kifejteni a festékszemcsékre, ezáltal csökken a mellészórás. Hatékonyabb festékfelhasználást eredményez, az eddigi állapotokhoz képest csökken a felhasznált festék mennyisége. A lerakódott festékrétegek eltávolítása után, nagyságrendekkel csökken a konvejor rendszer ellenállása, ezáltal a nagyfeszültségű generátor terhelése mérséklődik. Ebből kifolyólag a meghibásodás veszélye lecsökken. Kevesebb állásidőre lehet számítani, azaz nő a festőüzem hatékonysága mind energia, mind anyagfelhasználás területén. Szakdolgozatom célja egy javaslattétel volt, amely a fent említett problémára irányult. Ezt sikeresen teljesítettem, azonban módszer a gyakorlatban még nem lett alkalmazva, így számszerű eredményekkel nem rendelkezem. A módszer hatékonyságát csak gyakorlati mérésekkel lehetne igazolni.

Institution

Nyugat-magyarországi Egyetem

Faculty

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar

Tanszékcsoport/intézet

SKK - Mechatronikai Intézet

Specialization

UNSPECIFIED

Témavezető(k)

Témavezető neveBeosztás, tudományos fokozat, intézményEmail
Farkas János, Tanszéki MérnökUNSPECIFIED
Herbáth Beáta, Technológiai csoportvezetőUNSPECIFIED
Pajor Károly, Karbantartó MérnökUNSPECIFIED

Item Type: Szakdolgozat
Depositing User: Fekete Krisztián
Date Deposited: 2015. Jun. 19. 11:55
Last Modified: 2015. Jun. 19. 11:55
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/365

Actions (login required)

View Item View Item