Különböző fafajú energetikai ültetvények kéregarányának vizsgálata és annak összefüggése a fűtőértékkel és a hamutartalommal

Nagy Júlia Rebeka, (2015) Különböző fafajú energetikai ültetvények kéregarányának vizsgálata és annak összefüggése a fűtőértékkel és a hamutartalommal. BA/BSc, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar.

[img] PDF
Nagy Júlia Rebeka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (2132Kb)

Absztrakt (kivonat)

A magyar fagazdaság fő stratégiai és fejlesztési kérdése a gyorsan növő faültetvények bevezetése, fejlesztése és korszerű hasznosítása Magyarországon. Mindez magával vonja azt, hogy az alkalmazandó fafajok, illetve az ültetvényeken már alkalmazott faanyagokat vizsgáljuk. Szakdolgozatomban a ma Magyarországon elterjedt fafajok mellett, az egyre fontosabbá váló energetikai faültetvényeken alkalmazott fafajokat mutatom be és végzek velük vizsgálatokat. A dolgozatom első pontjában az energetikai ültetvényeket, azok fontosságát és a legfontosabb alkalmazott fafajokat ismertetem. Ezt követően a második pontban az általam végzett vizsgálati módszereket ismertetem elméleti oldalukról. A szakdolgozat harmadik pontjában a három legfontosabb és Magyarországon legelterjedtebb fafajokat ismertetem, faanatómiai, fafizikai és fahasznosítási szempontból egyaránt. Mindezek után az általam vizsgált fafajokat mutatom be röviden a negyedik pontban. Az ötödik pontban ismertetésre kerülnek az egyes vizsgálatok során kapott adatokból képzett táblázatok és diagramok, majd pedig ezek kiértékelési olvasható. Végezetül pedig összegzem a kapott eredményeket.

Intézmény

Nyugat-magyarországi Egyetem

Kar

Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar

Tanszékcsoport/intézet

SKK - Faanyagtudományi Intézet

Szak

NEM RÉSZLETEZETT

Témavezető(k)

Témavezető neveBeosztás, tudományos fokozat, intézményEmail
Fehér Sándor, Dr. egyetemi adjunktusNEM RÉSZLETEZETT
Komán Szabolcs, Dr. egyetemi adjunktusNEM RÉSZLETEZETT
Antalfi Eszter, Intézeti mérnökNEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: Szakdolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Fekete Krisztián
Dátum: 2015. Jún. 18. 10:43
Utolsó módosítás: 2015. Jún. 18. 10:43
URI: http://diploma.nyme.hu/id/eprint/316

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet