Különböző fafajú energetikai ültetvények kéregarányának vizsgálata és annak összefüggése a fűtőértékkel és a hamutartalommal

Nagy Júlia Rebeka, (2015) Különböző fafajú energetikai ültetvények kéregarányának vizsgálata és annak összefüggése a fűtőértékkel és a hamutartalommal. BA/BSc, Simonyi Karoly Faculty of Engineering, Wood Sciences and Applied Arts.

[img] PDF
Nagy Júlia Rebeka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (2132Kb)

Abstract

A magyar fagazdaság fő stratégiai és fejlesztési kérdése a gyorsan növő faültetvények bevezetése, fejlesztése és korszerű hasznosítása Magyarországon. Mindez magával vonja azt, hogy az alkalmazandó fafajok, illetve az ültetvényeken már alkalmazott faanyagokat vizsgáljuk. Szakdolgozatomban a ma Magyarországon elterjedt fafajok mellett, az egyre fontosabbá váló energetikai faültetvényeken alkalmazott fafajokat mutatom be és végzek velük vizsgálatokat. A dolgozatom első pontjában az energetikai ültetvényeket, azok fontosságát és a legfontosabb alkalmazott fafajokat ismertetem. Ezt követően a második pontban az általam végzett vizsgálati módszereket ismertetem elméleti oldalukról. A szakdolgozat harmadik pontjában a három legfontosabb és Magyarországon legelterjedtebb fafajokat ismertetem, faanatómiai, fafizikai és fahasznosítási szempontból egyaránt. Mindezek után az általam vizsgált fafajokat mutatom be röviden a negyedik pontban. Az ötödik pontban ismertetésre kerülnek az egyes vizsgálatok során kapott adatokból képzett táblázatok és diagramok, majd pedig ezek kiértékelési olvasható. Végezetül pedig összegzem a kapott eredményeket.

Institution

University of West Hungary

Faculty

Simonyi Karoly Faculty of Engineering, Wood Sciences and Applied Arts

Institute/Establishment/Department

SKK - Faanyagtudományi Intézet

Specialization

UNSPECIFIED

Supervisor(s)

Témavezető nevegrading, academic degree, institutionEmail
Fehér Sándor, Dr. egyetemi adjunktusUNSPECIFIED
Komán Szabolcs, Dr. egyetemi adjunktusUNSPECIFIED
Antalfi Eszter, Intézeti mérnökUNSPECIFIED

Item Type: Thesis
Depositing User: Fekete Krisztián
Date Deposited: 2015. Jun. 18. 10:43
Last Modified: 2015. Jun. 18. 10:43
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/316

Actions (login required)

View Item View Item