Róla, Zolya Virág (2025) Kávéfőzés,(kész és viszem). BA/BSc, Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar (2013-tól 2021.06.30-ig: Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar).
![]() |
PDF
FMK-5-2025-SZ.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
A kávézás a modern társadalom egyik meghatározó eleme, amely túlmutat egy egyszerű napi szokáson: kulturális, társadalmi és technológiai fejlődésünk szerves részévé vált. Az évek során a kávéfogyasztás számos formában jelent meg, alkalmazkodva a különböző igényekhez, kultúrákhoz és életstílusokhoz. A kávéfőzés technológiája folyamatosan fejlődik, miközben a hagyományos értékek és ízlésvilág továbbra is meghatározó szerepet játszanak a fogyasztói választásokban. A kávé nem csupán egy élénkítő hatású ital, hanem egy olyan jelenség, amely meghatározza az emberek mindennapjait, munkahelyi szokásait és társas kapcsolatait is. Különböző kultúrákban eltérő formában jelenik meg, de mindenhol közös célokat szolgál: A szervezet élénkítését, koncentráció fokozását, valamint társadalmi és kulturális élmény a fogyasztók számára.
Magyar cím
Kávéfőzés,(kész és viszem)
Angol cím
Coffee making,(ready and i'll take it)
Intézmény
Soproni Egyetem
Kar
Tanszékcsoport/intézet
FMK - Kreatívipari Intézet
Szak
NEM RÉSZLETEZETT
Témavezető(k)
Helyi kari azonosító
FMK-5-2025-SZ
Mű típusa: | Szakdolgozat |
---|---|
Felhasználói azonosító szám (ID): | Zolya Virág Róla |
Dátum: | 15 Máj 2025 12:43 |
Utolsó módosítás: | 15 Máj 2025 12:43 |
URI: | http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/15162 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |