Kávéfőzés,(kész és viszem)

Róla, Zolya Virág (2025) Kávéfőzés,(kész és viszem). BA/BSc, Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar (2013-tól 2021.06.30-ig: Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar).

[thumbnail of FMK-5-2025-SZ.pdf] PDF
FMK-5-2025-SZ.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A kávézás a modern társadalom egyik meghatározó eleme, amely túlmutat egy egyszerű napi szokáson: kulturális, társadalmi és technológiai fejlődésünk szerves részévé vált. Az évek során a kávéfogyasztás számos formában jelent meg, alkalmazkodva a különböző igényekhez, kultúrákhoz és életstílusokhoz. A kávéfőzés technológiája folyamatosan fejlődik, miközben a hagyományos értékek és ízlésvilág továbbra is meghatározó szerepet játszanak a fogyasztói választásokban. A kávé nem csupán egy élénkítő hatású ital, hanem egy olyan jelenség, amely meghatározza az emberek mindennapjait, munkahelyi szokásait és társas kapcsolatait is. Különböző kultúrákban eltérő formában jelenik meg, de mindenhol közös célokat szolgál: A szervezet élénkítését, koncentráció fokozását, valamint társadalmi és kulturális élmény a fogyasztók számára.

Magyar cím

Kávéfőzés,(kész és viszem)

Angol cím

Coffee making,(ready and i'll take it)

Intézmény

Soproni Egyetem

Kar

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar (2013-tól 2021.06.30-ig: Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar)

Tanszékcsoport/intézet

FMK - Kreatívipari Intézet

Szak

NEM RÉSZLETEZETT

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Üveges, Péter
művésztanár

Helyi kari azonosító

FMK-5-2025-SZ

Mű típusa: Szakdolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Zolya Virág Róla
Dátum: 15 Máj 2025 12:43
Utolsó módosítás: 15 Máj 2025 12:43
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/15162

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet