Cseszkó, Réka Ivett (2025) Egészséges táplálkozás, életmód és fenntarthatóság egy amerikai cserkésztáborban. BA/BSc, Benedek Elek Pedagógiai Kar.
![]() |
PDF
Cseszkó Réka Ivett_V2SQH2_ÓvodapedagógusBA_2025.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg Download (818kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozat célja annak feltárása, hogy egy amerikai cserkésztábor résztvevői – beleértve a táborozókat és a vezetőket – mennyire élnek környezettudatosan, illetve milyen mértékben követnek egészséges életmódot a tábor ideje alatt. A kutatás kvalitatív és kvantitatív módszerekkel zajlott, kérdőíves adatfelvétel és megfigyelés kombinálásával. A vizsgálat fókuszában a fenntarthatóság gyakorlati megvalósítása (például hulladékkezelés, energiahasználat) valamint a napi étkezési és fizikai aktivitási szokások álltak. Az eredmények azt mutatják, hogy a tábor környezettudatos elveket követ, ugyanakkor a résztvevők tudatossága és viselkedése ezen elveket csak részben tükrözi. Az egészséges életmód területén inkább negatív példák figyelhetők meg, különösen a fizikai aktivitás tekintetében, míg a táplálkozási szokások vegyes képet mutatnak. A dolgozat javaslatokat fogalmaz meg a cserkésztáborok fenntarthatóságának és egészségfejlesztési lehetőségeinek erősítésére.
Magyar cím
Egészséges táplálkozás, életmód és fenntarthatóság egy amerikai cserkésztáborban
Angol cím
Healthy eating, lifestyle and sustainability at an american scout camp
Intézmény
Soproni Egyetem
Kar
Tanszékcsoport/intézet
BPK - Társadalom-, Szociális és Kommunikációtudományok Intézete
Szak
Témavezető(k)
Mű típusa: | Szakdolgozat |
---|---|
Felhasználói azonosító szám (ID): | Réka Ivett Cseszkó |
Dátum: | 18 Júl 2025 06:21 |
Utolsó módosítás: | 18 Júl 2025 06:21 |
URI: | http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/15070 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |