INTRALOGISZTIKAI FOLYAMATOK ELEMZÉSE ÉS OPTIMALIZÁLÁSI LEHETŐSÉGEI AZ AUSTROTHERM PURBACHI GYÁREGYSÉGÉBEN

Miskolczi, Dávid (2024) INTRALOGISZTIKAI FOLYAMATOK ELEMZÉSE ÉS OPTIMALIZÁLÁSI LEHETŐSÉGEI AZ AUSTROTHERM PURBACHI GYÁREGYSÉGÉBEN. Egyéb, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar).

[thumbnail of INTRALOGISZTIKAI FOLYAMATOK ELEMZÉSE ÉS OPTIMALIZÁLÁSI LEHETŐSÉGEI AZ AUSTROTHERM PURBACHI GYÁREGYSÉGÉBEN.pdf] PDF
INTRALOGISZTIKAI FOLYAMATOK ELEMZÉSE ÉS OPTIMALIZÁLÁSI LEHETŐSÉGEI AZ AUSTROTHERM PURBACHI GYÁREGYSÉGÉBEN.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Napjaink logisztikai trendjei hatalmas kihívások elé állítják a raktárakat. A szállí-tási költségek növekedése, alacsony készletszint tartás és Just In Time elvek alkalmazása szükségessé teszik a raktári folyamatok optimalizálását, kiemelt jelentőséget tulajdonít-va a komissiózási folyamatoknak hiszen a raktár főbb teljesítménymutatóit és költségei-nek közel a felét a komissiózási tevékenységek adják. Záródolgozatom fő témája egy hőszigetelőanyagokat gyártó vállalat kültéri raktá-rának a bemutatása, a be és kitárolási folyamatokra fókuszáltan. A dolgozatom célja, hogy a folyamatokat megvizsgálva feltárjam a raktár működé-sének gyengeségeit és ezekre lehetséges megoldásokat találjak, melyek elősegítik a rak-tár hatékonyságának fokozását és költségeinek csökkentését. Kutatásomhoz egyaránt használtam primer és szekunder eszközöket. Primer kuta-tásaim egyedi megfigyeléseim és méréseim alapján történtek, valamint a feletteseimmel lefolytatott interjúk elkészítésével, míg a szekunder eszközöket a raktári, ezen belül is a komissiózási folyamatokat tárgyaló szakirodalmak, internetes források adták. Kutatásim fókuszában a komissiózási és kitárolási tevékenységek lehetséges opti-malizálásának lehetőségei álltak, felmérve a raktár jelenlegi teljesítményét. Záródolgozatomban a vállalat fejlődési szakaszait, a raktár gyengeségeit, valamint a raktár fejlesztési lehetőségeit mutatom be. Kutatásom során arra a következtetésre jutottam, hogy megfelelő informatikai tá-mogatással, raktárirányítással és a jelenlegi folyamatok átszervezésével a raktári telje-sítmény jelentősen növelhető.

Magyar cím

INTRALOGISZTIKAI FOLYAMATOK ELEMZÉSE ÉS OPTIMALIZÁLÁSI LEHETŐSÉGEI AZ AUSTROTHERM PURBACHI GYÁREGYSÉGÉBEN

Angol cím

ANALYSIS AND OPTIMISATION POSSIBILITIES OF INTRALOGISTIC PRO-CESSES AT AUSTROTHERM'S PURBACH PLANT

Intézmény

Soproni Egyetem

Kar

Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar)

Tanszékcsoport/intézet

LKK - Üzleti Tanulmányok Intézet

Szak

NEM RÉSZLETEZETT

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Pankotay, Dr. Fruzsina Magda
Tanársegéd, Dr., Üzleti Tanulmányok Intézet

Mű típusa: Záródolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Dávid Miskolczi
Dátum: 27 Jún 2024 09:24
Utolsó módosítás: 27 Jún 2024 09:24
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/12966

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet