Varga, Loretta (2024) Gluténérzékeny gyermekek helyzete és lehetőségei a közétkeztetésben. BA/BSc, Benedek Elek Pedagógiai Kar.
PDF
Varga Loretta_Gluténérzékeny gyermekek helyzete és lehetőségei a közétkeztetésben_Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban elsősorban a gluténérzékeny diétát követő kisgyermekek helyzetét szeretném bemutatni, elemezni és megvizsgálni a bölcsődében. A témával kapcsolatban számos kérdés felmerült bennem, amelyeket a kérdőívemben fogalmaztam meg. A szakirodalmi áttekintés során fejezetenként ismertettem, hogy napjainkban mennyire gyakoriak az allergiás, intoleranciás megbetegedések, kitértem azok általános jellemzőire, továbbá a gluténérzékenységet mutattam be és vizsgáltam meg alaposan bölcsődés korban. Kitértem arra, hogy a szülőknek mennyi plusz költséggel és energiával jár, ha egy köznevelési intézmény nem tud megfelelő étrendet biztosítani az ételérzékeny gyermek számára. Szülőként micsoda felelősség figyelni a gyermek helyes táplálkozására, megtanítani neki az alapvető szabályokat már egészen kisgyermekkorban.
Magyar cím
Gluténérzékeny gyermekek helyzete és lehetőségei a közétkeztetésben
Angol cím
The situation and opportunities for children with gluten intolerance in public catering
Intézmény
Soproni Egyetem
Kar
Tanszékcsoport/intézet
BPK - Művészeti és Sporttudományi Intézet
Szak
BPK - Csecsemő- és kisgyermeknevelő (BA)
Témavezető(k)
Mű típusa: | Szakdolgozat |
---|---|
Felhasználói azonosító szám (ID): | Loretta Varga |
Dátum: | 28 Jún 2024 08:26 |
Utolsó módosítás: | 28 Jún 2024 08:26 |
URI: | http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/12866 |
Actions (login required)
Tétel nézet |