A leendő és gyakorló pedagógusok egészségmagatartásának összehasonlító vizsgálata

Tamás, Fanni (2023) A leendő és gyakorló pedagógusok egészségmagatartásának összehasonlító vizsgálata. BA/BSc, Benedek Elek Pedagógiai Kar.

[thumbnail of Tamás Fanni A leendő és gyakorló pedagógusok egészségmagatartásának összehasonlító vizsgálata szakdolgozat.pdf] PDF
Tamás Fanni A leendő és gyakorló pedagógusok egészségmagatartásának összehasonlító vizsgálata szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A leendő és gyakorló pedagógusok egészségmagatartásának összehasonlító vizsgálata Kulcsszavak: egészségmegőrzés, sportolás, prevenció, egészséges életmódra nevelés, mentális egészség, táplálkozás Szakdolgozatom témája a leendő és gyakorló pedagógusok egészségmagatartásának összehasonlító vizsgálata, amely során a Soproni Benedek Elek Pedagógiai Kar pedagógushallgatóinak és a Karon már végzett, aktív pedagógusoknak az egészségmagatartását vizsgálom. Kutatásom célja az volt, hogy megismerjem a Kar jelenlegi és volt hallgatóinak egészségmegőrzésre irányuló tevékenységét, sportolási és táplálkozási szokásait, szűrővizsgálatokon való részvételi hajlandóságát, mentális egészségére irányuló tevékenységét, valamint az egészséges életmódra nevelés irányába tett erőfeszítéseit. A szakirodalmi ismertetés során az egészséges életmód, a sport, a táplálkozás, az egészségnevelés és a betegségmegelőzés témákat boncolgattam. A kutatásom eszköze online kérdőív volt, melyet a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar jelenlegi és volt hallgatói töltöttek ki. A tőlük kapott válaszokat használtam fel a kutatásom elemzéséhez, melyeket összegeztem és amelyekből következtetéseket vontam le. Szakdolgozatom eredményeképp elmondható, hogy a megkérdezett pedagógusok és pedagógusjelöltek egészségmagatartása pozitív, fontosnak tartják az egészséges táplálkozás, a mozgás, az orvosi szűrővizsgálatok, a lelki egészség és az egészségnevelés jelenlétét az életükben.

Magyar cím

A leendő és gyakorló pedagógusok egészségmagatartásának összehasonlító vizsgálata

Angol cím

A comperative study of the health behavior and health related practices of prospective and practicing educators

Intézmény

Soproni Egyetem

Kar

Benedek Elek Pedagógiai Kar

Tanszékcsoport/intézet

BPK - Művészeti és Sporttudományi Intézet

Szak

BPK - Csecsemő- és kisgyermeknevelő (BA)

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Simon, István
egyetemi docens, PhD

Mű típusa: Szakdolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Fanni Tamás
Dátum: 15 Jún 2023 11:40
Utolsó módosítás: 18 Szep 2023 08:18
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/11138

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet