Az érzelmi intelligencia mérése, HR eszközök, a különböző generációknál

Joó, Tímea (2023) Az érzelmi intelligencia mérése, HR eszközök, a különböző generációknál. MA/MSc, Benedek Elek Pedagógiai Kar.

[thumbnail of Joó Tímea_Az érzelmi intelligencia mérése, HR eszközök, a különböző generációknál_Diplomadolgozat.pdf] PDF
Joó Tímea_Az érzelmi intelligencia mérése, HR eszközök, a különböző generációknál_Diplomadolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom fő témája az érzelmi intelligencia, központi témája a generációk és HR esz-közöket járja körül. A dolgozat célja, hogy feltárjam a generációk jellemzőit, -preferenciáit, -motivációit, -közötti konfliktusokat. A gyakorlatban kérdőíves kutatás elkészítésével támasztom alá a célom. Kutatásomhoz az elmélet tanulmányozása után, a kérdőív összeállítását, -kiküldését, -adatok gyűjtését, -elemzését, majd következtetések levonását, összegzést használtam. A kutatásom célcsoportja a munkaerőpiacon jelenleg dolgozó munkavállalók voltak, azonban bárki kitölthette a kérdőívet. A 18 kérdésből álló kérdőívet 164 fő töltötte ki és közöttük nem volt 18 év alatti személy. A felmérés Google űrlapon készített link segítségével történt, melyet kiküldtem több levelező listán, Facebook csoportban, LinkedIn profilon, és megosztottam a Hungarian Unix Portalon (HUP), ami egy főleg informatikai szakmai oldal, fórum. A kérdőíves felmérés kiértékelése, a kérdőív kérdéseinek tematizálását követően az általános kérdések, generációkra vonatkozó kérdések, - munkához való viszony, csapatban vagy egyedül, motiváció, Internethasználat -, érzelmi intelligencia, és hipotézis jellemzők szerint történt, mely során fókuszáltam a hipotézisekre. A következő hipotéziseket próbáltam meg igazolni: - az érzelmi intelligencia szerepe a napi munka során - érzelmi intelligencia szerepe a konfliktuskezelésben és a kollégák elfogadásában - az érzelmi intelligencia mértékének hatása a munkafeltételek elfogadásával kap-csolatban - a különböző generációjú, eltérő érzelmi intelligenciájú munkavállalók motivációi, HR eszközei - generációk munkahelyi elégedettsége különböző korosztályok együtt dolgozása esetén. A kutatásom végére arra az eredményre jutottam, hogy a hipotéziseimet nem sikerült igazolni.

Magyar cím

Az érzelmi intelligencia mérése, HR eszközök, a különböző generációknál

Angol cím

The Measurement of emotional intelligence, HR tools, for different generations

Intézmény

Soproni Egyetem

Kar

Benedek Elek Pedagógiai Kar

Tanszékcsoport/intézet

BPK - Neveléstudományi és Pszichológiai Intézet

Szak

BPK - Emberi erőforrás tanácsadó (MA)

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Mundy, Péter
tanársegéd

Mű típusa: Diplomadolgozat (MA/MSc)
Felhasználói azonosító szám (ID): Tímea Joó
Dátum: 25 Júl 2023 09:22
Utolsó módosítás: 25 Júl 2023 09:22
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/11050

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet