A népi játékok szerepe a mozgásfejlődésre és megjelenésük a bölcsődében

Németh, Kinga (2023) A népi játékok szerepe a mozgásfejlődésre és megjelenésük a bölcsődében. BA/BSc, Benedek Elek Pedagógiai Kar.

[thumbnail of Németh Kinga - A népi játékok szerepe a mozgásfejlődésre és megjelenésük a bölcsődében - szakdolgozat.pdf] PDF
Németh Kinga - A népi játékok szerepe a mozgásfejlődésre és megjelenésük a bölcsődében - szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (719kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban bemutattam, hogy milyen formában jelenhetnek meg a népi játékok a bölcsődei mindennapokban, illetve azt, hogy milyen fejlesztő hatásai vannak ezeknek a tevékenységeknek. A szakirodalmi fejezetben ismertettem a 0-3 éves gyermekek mozgásfejlődésének jellemzőit, a népi játékok jellemzőit és alkalmazásukat a bölcsődében, illetve hatásukat a mozgásfejlődésre. Kutatásomban pedig arra kerestem a választ, hogy a kisgyermeknevelők mit gondolnak a népi játékokról, milyen gyakorisággal alkalmazzák őket és tettem fel kérdéseket azzal kapcsolatban is, hogy milyen módon szereznének új információkat a népi játékokkal kapcsolatban. Interjúm célja az volt, hogy megismerkedjek a Szombathelyen is működő Kerekítő foglalkozásokkal, illetve kíváncsi voltam, hogy Kővári Réka a foglalkozások során mit tapasztal a népi játékok és a kisgyermekek kapcsolatáról. Úgy gondolom, hogy az általam kitűzött kutatási célokat elértem, hiszen széleskörű információkhoz jutottam hozzá a kisgyermeknevelők kapcsolatáról és véleményéről, a népi játékokkal és a bölcsődében alkalmazott módszerekkel kapcsolatban. Illetve kaptam egyfajta iránymutatást a 0-3 éves korosztálynál alkalmazható módszerekről és arról, hogy a kisgyermekek milyen visszajelzéseket adnak a népi játékokról.

Magyar cím

A népi játékok szerepe a mozgásfejlődésre és megjelenésük a bölcsődében

Angol cím

The role of folk plays in the motor development and their apperarance in the nurseries

Intézmény

Soproni Egyetem

Kar

Benedek Elek Pedagógiai Kar

Tanszékcsoport/intézet

BPK - Művészeti és Sporttudományi Intézet

Szak

BPK - Csecsemő- és kisgyermeknevelő (BA)

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Árvayné Nezvald, Anett
művésztanár

Mű típusa: Szakdolgozat
Felhasználói azonosító szám (ID): Kinga Németh
Dátum: 15 Jún 2023 11:35
Utolsó módosítás: 15 Jún 2023 11:35
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/10989

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet