A MEES 2.0 alapú minőségfejlesztő önértékelő modell bevezetése a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban

Besenyi, Dr. Orsolya (2023) A MEES 2.0 alapú minőségfejlesztő önértékelő modell bevezetése a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. Egyéb, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar).

[thumbnail of KOE-23_09] PDF
KOE-23_09
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP-kről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A Szent Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen végeztem Általános Orvosi Karon 1998.-ban. 2003.-ban fül-orr-gégészetből, majd 2008.-ban audiológiából szakvizsgáztam. A covid járvány idején nagy szerepem volt a kórház covid ellátásának megszervezésében és a covid betegek ellátásában. Ennek köszönhetően 2021.március 1-én orvosigazgatói kinevezést kaptam a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban, majd később minőségirányítási vezető is lettem. 2021. októberében az Emberi Erőforrás Minisztériumából felkérés érkezett intézetünk felé, miszerint felkérnek MEES 2.0 auditálásra, melynek tapasztalatait kérik megosztani velük. Az országban országos intézeteknél már történt sikeres MEES 2.0 auditálás, városi kórházban még addig nem, így pilot program keretében került bevezetésre. 2021. novemberében elkezdődött a felkészülés Katonai Zsolt külső tanácsadó segítségével. Az idő rövid volt 2022. március végére sikeres audit volt a cél. A bevezetés Katonai Zsolt „MEES 2.0 ÖNÉRTÉKELŐ 2022” excel alapú szoftver segítségével történt. Meghatároztuk a felelősöket, ők kezelték az excel program rájuk eső részét, majd ahol eltéréseket találtunk, új protokollok, új szabályzók, kerültek bevezetésre. A folyamatot a minőségirányítás MEES megbízottja koordinálta. Dolgozatom első részében a minőségirányítás általános jellemzőit írom le, majd a Jászberényi Szent Erzsébet kórház 2022. január óta napjainkig eltelt időszak minőségfejlődését és a MEES 2.0 sikeres audithoz vezető utat mutatom be. A MEES 2.0 bevezetésével kedvező tapasztalataink vannak. A vezetőség elkötelezett volt, mellettük a dolgozóink is végig lelkesen és pozitívan álltak a feladatokhoz. Megállapítható, hogy kórházunkban vannak jól szabályozott területek, de ezen időszak alatt számos hiányosság is feltárásra került. Az új bevezetett szabályozóknak köszönhetően a program során használt mérőszámaink alapján 14.2% minőségfejlődés volt mérhető a 14 hónap alatt. Természetesen intézetünk célja a további folyamatos fejlődés. Leginkább a betegdokumentáció vezetése kapcsán találtunk eltéréseket, így az elkövetkező időszakban minőségirányítási célnak tűztük ki a betegdokumentáció vezetésének javítását.

Magyar cím

A MEES 2.0 alapú minőségfejlesztő önértékelő modell bevezetése a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban

Angol cím

Introduction of the MEES 2.0 based quality improvement self-assessment model in the Szent Erzsébet Hospital in Jászberény

Intézmény

Soproni Egyetem

Kar

Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar (volt Közgazdaságtudományi Kar)

Tanszékcsoport/intézet

LKK - Közgazdasági és Nemzetközi Kapcsolatok Intézet

Szak

LKK - Egészségügyi menedzsment szakirányú továbbképzés (PG)

Témavezető(k)

Témavezető neve
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kovács, Erika
óraadó

Helyi kari azonosító

KOE-23/09

Mű típusa: Diplomadolgozat (Egyéb)
Felhasználói azonosító szám (ID): Dr Orsolya Besenyi
Dátum: 18 Júl 2023 07:36
Utolsó módosítás: 12 Szep 2023 11:02
URI: http://diploma.uni-sopron.hu/id/eprint/10575

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet